top of page

Buurtplatform 
Wittevrouwensingel

De kracht van de buurt

IMG_2993_edited.jpg

Even voorstellen

Als Buurtplatform Wittevrouwensingel vertegenwoordigen wij bewoners van de panden aan de Wittevrouwensingel van de Wittevrouwenbrug tot aan de Vaaltbrug. Mensen die hier wonen, werken en leven.  Het Buurtplatform-initiatief is ontstaan om de belangen van bewoners te behartigen. Hierdoor krijgen we als bewoners meer positie om écht meer zeggenschap te krijgen over de ontwikkelingen van onze buurt. Door ons te verenigen kunnen we samen constructief meedenken en gehoord en gezien worden als belangenbehartiger van de bewoners aan de Wittevrouwensingel voordat er een beslissing is genomen. Een platform om elkaar te informeren en overleggen, leuke activiteiten organiseren en waarbij we samen werken aan een prettige leefomgeving. 

IMG_3020_edited.jpg

De vereniging

We hebben ons als vereniging aangemeld bij de KvK om zo als rechtsvorm de buurt te vertegenwoordigen. Simpel om zo serieus genomen te worden als er iets speelt. De (concept)statuten vind je onderstaand. Bij een eerste ALV van het Buurtplatform zullen de statuten en functies ingebracht worden. Voor nu is dit een eerste praktische opzet. Hier kun je de statuten downloaden en lezen.

IMG_2945_edited.png

Hoe werkt het?

De Wittevrouwensingel wordt van de Wittevrouwenbrug tot aan de Vaaltbrug vertegenwoordigd door actieve bewoners. Zij verzorgen de communicatie tussen de bewoners op het stukje waar zij wonen. 1x per kwartaal komen we bij elkaar als groep. Als we moeten overleggen over een onderwerp met onze buren doen we dat in het klein zodat we weten wat er speelt. Verder hebben we contact met de drie beheergroepen, de VVE van de Blauwe Grift en met de Wolvenbuurt om issues en overlap te bespreken. 

Schrijf je gratis in en ontvang het laatste nieuws van de Wittevrouwensingel!

  • Instagram
Bedankt voor je deelnamen!
bottom of page