WVS logo_bewerkt.png

BUURTPLATFORM

Wittevrouwensingel Utrecht

de kracht van de buurt

P1030185
P1030185

press to zoom
P1030201
P1030201

press to zoom
P1030176
P1030176

press to zoom
P1030185
P1030185

press to zoom
1/11

Deze site is van en voor de bewoners van de Wittevrouwensingel van de Biltstraat tot aan de Vaaltbrug.  Een aantal actieve bewoners is gestart met het Buurtplatform Wittevrouwensingel. Ons doel is om makkelijk bereikbaar te zijn voor elkaar en voor de gemeente. Zo kunnen we elkaar informeren en overleggen èn samen leuke activiteiten organiseren. Voor de gemeente zijn we op deze manier zichtbaarder en hopen we aan de voorkant van beslissingen constructief te overleggen en niet achteraf geïnformeerd te worden.

 

En voel je vooral vrij om mee te doen! 

OVER ONS

P1030179.JPG
Hoe werkt het? 

De Wittevrouwensingel wordt van de Biltstraat tot de Vaaltbrug vertegenwoordigd door (nu) zeven actieve bewoners. Zij pakken de de communicatie met de bewoners op het stukje waar zij wonen op als er iets is. 1 x per kwartaal komen we bij elkaar als groep. Als we moeten overleggen over een onderwerp met onze buren doen we dat in het klein zodat we weten wat er speelt. Verder hebben we contact met de drie beheergroepen, de VVE van de blauwe grift en met de Wolvenbuurt om issues en overlap te bespreken. 

P1030186.JPG
Welke bewoners vormen het buurtplatform?

De zeven actieve bewoners (naast natuurlijk de mensen in de beheergroepen en de gevel-tuinengroep/bloembakken) zijn: 

  • Jacqueline Revet van nr 55

  • Patrick van der Korst van nr. 55

  • Jerry Piqué van nr. 54

  • Wilma Duitscher van nr. 69

  • Tjerk van der Meer van nr. 93

  • Kees Bos van nr. 96E

  • Karlijn Selker van nr. 104

P1030195.JPG
Onze vereniging

We hebben ons als vereniging aangemeld bij de KvK om zo als rechtsvorm de buurt te vertegenwoordigen. Simpel om zo serieus genomen te worden als er iets speelt. De (concept)statuten vind je onderstaand. Bij een eerste ALV van het bewonersplatform zullen de statuten en functies ingebracht worden. Voor nu is dit een eerste praktische opzet. Hier kun je de statuten downloaden en lezen.

 

NIEUWS

We proberen zo vaak als er nieuws te melden is een nieuwsbrief te maken om alle bewoners te informeren over wat er in onze straat gebeurd. Onderstaand de nieuwsbrieven die tot nu toe verspreid zijn. 

Onderstaand de laatste nieuwsbrieven in pdf

 
Buurtbeheerplanconcept
Een aantal bewoners heeft een buurtbeheerplan ontwikkelt voor de bootverhuur aan de singel. Hier kunt u het stuk downloaden. Aarzel niet te reageren via de contactpersoon van het buurtplatform (zie bij Contact, Kees Bos). 
Interessante stukken over onze singel
  • Leuk artikel van het Utrechts Monumenten Fonds (UMF) genaamd Tegenover de Wolvenburg (gevangenis).​

Heb jij iets te vertellen en/of delen?

Stuur een mail naar wvs.buurtplatform@gmail.com of doe een tekst in de bus bij nr 69. 

IMG_0895.png
 

WAT DOEN WE?

Ten eerste... we zijn actieve bewoners en doen dit omdat we in een ongelooflijk leuke straat wonen en dat graag zo willen houden. Natuurlijk is er de rumour en problemen van een grote stad maar die moeten we als buurt wel kunnen dragen. We willen tolerant en sociaal zijn en dat vertaalt zich naar de grote hoeveelheid maatschappelijke organisaties in onze straat/buurt. Maar er is nu een wankel evenwicht ontstaan. Daarin hebben we elkaar nodig om het leefbaar te houden. Blij over wat lekker loopt en alert op waar het niet goed gaat.  

P1030189.JPG
plattegrond.png
P1030189.JPG

Activiteiten

Ten eerste is er zovaak als zinvol is (er is nieuws te melden) een nieuwsbrief die digitaal verstuurd wordt aan iedereen die op de Wittevrouwensinel woont en zich aanmeldt. Voor degenen die hun mailadres niet hebben opgegeven verzorgen we hem een tijdje nog via een print door de bus. Daarin staat nieuws over onze straat ter informatie maar dat kan natuurlijk meer worden. 

We organiseren activiteiten om elkaar als buren te ontmoeten. Dat werden tot nu toe twee buurtborrels in de straat en de aanleg van geveltuintjes voor belangstellenden. Over de herinrichting is er ook veelvuldig contact geweest met de projectleider van de gemeente. Dat heeft geresulteerd in een aantal aanpassingen die passen bij wat er speelt. Er zijn extra fietsenrekken bij de Culture Boat en er zijn plantenbakken in de straat op overlastplekken van fietsparkeerders. 

We hebben nauw contact met de leden van de twee beheergroepen (Arkin, Hostel) en actieve bewoners (Culture Boat) om te peilen wat er leeft en overleggen hoe we dat aan kunnen pakken. We hebben meerdere kere overleg gehad met de burgemeester en zijn bekend bij het wijkbureau. Als er zaken voorbij komen die voor ons van belang zijn als buurt seinen ze ons in. Te denken valt aan de terrasvergunning bij Hooghiemstra, het profiel voor het Griftpark maar ook aan de BBQ bij het hostel in april 2019.

 

Overlastkaart

Als start hebben we een mooi document met een kaart gemaakt om de overlast in onze buurt in kaart te brengen. Doordat we op een driesprong zitten van wijken met ambtenaren die niet effectief onderling met communiceren is er een concentratie van maatschappelijke organisaties ontstaan die de buurten zwaar belasten. Deze kaart heeft dat inzichtelijk gemaakt (met dank aan Jacqueline Revet).

Het volledige document download je hier en de volledige kaart met toelichting vind je links op deze pagina en download je hier.

CONTACT

Het buurtplatform is op verschillende manieren te bereiken
Via mail wvs.buurtplatform@gmail.com;

via het mobiele nr van Kees Bos op ‭(06) 52 44 16 97‬ en

door iets door de bus te doen bij nr. 69 of

aan te bellen bij een van de vertegenwoordigers, je vindt hun namen en huisnummers bij overons.

 

Hoe gaan we om met uw gegevens? 

We houden een database bij van bewoners die graag geinformeerd willen worden. Als je daarin op wilt worden genomen stuur onderstaand formulier in met jouw naam, huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Of stuur een mail. Die data staat op de laptops van de voorzitter en secretaris. We delen niets met derden en gebruiken het voor uitwisseling van berichten tussen bewoners onderling en van het buurtplatform.

 

Doe mee

We hopen dat veel bewoners mooie foto’s, artikelen, vragen en evenementen met ons delen om zo de betrokkenheid met elkaar in onze straat te vergroten. Je kunt je je aanmelden op dit mailadres: buurtplatformwvs@gmail.com. Graag je naam, huisadres, mailadres en telefoonnummer vermelden. 

IMG_4834.jpg