top of page

Verkeerssituatie deel 2

Bianca & Patrick

9 mei 2022

De mogelijke maatregelen naar aanleiding van het gesprek vorig jaar is de gemeente gelukkig nog niet vergeten en ze zijn bezig met de uitwerking ervan. Ze hebben uitgezocht welke maatregelen mogelijk zijn en kijken daarbij wat wenselijk is aan markering/bebording voor het traject Maliesingel, Tolsteegsingel en Wittevrouwensingel om de 30 km/uur norm te verduidelijken.

Na een onderzoek (van 29-5-2021 tot 20-06-2021) naar de verkeersnelheid op de Wittevrouwensingel, hebben er twee gesprekken plaats gevonden met de Gemeente Utrecht en Bianca & Patrick (Wittevrouwensingel). Omdat er meerdere malen per dag 95 km per uur gereden wordt op de singel is er in het tweede gesprek (in september 2021) afgesproken om markering en bebording te plaatsen en een mogelijk experiment met sluizen. Na meerdere vriendelijke herinneringen is de gemeente met de volgende reactie terug gekomen.


Geachte buurtplatform Wittevrouwensingel

We hebben begrepen dat u inmiddels telefonisch contact heeft gehad met de Verkeersadviseur van Noordoost. Uw mail is ook opgeschaald en terechtgekomen bij de betreffende projectleider die de werkzaamheden gaat uitvoeren voor de Wittevrouwensingel en omgeving. We hebben begrip voor uw reactie en waarderen uw moeite om nogmaals contact met ons op te nemen.

Vertraging in het traject/project

Het was helaas niet mogelijk om de maatregelen vorig jaar direct op te pakken. Met het beschikbare budget en capaciteit verbeteren we veel verschillende knelpunten in de stad, waardoor we niet alles gelijk kunnen oppakken. De mogelijke maatregelen naar aanleiding van het gesprek vorig jaar zijn we zeker niet vergeten en we werken deze momenteel uit. We hebben uitgezocht welke maatregelen mogelijk zijn en kijken daarbij wat wenselijk is aan markering/bebording voor het traject Maliesingel, Tolsteegsingel en Wittevrouwensingel om de 30 km/uur norm te verduidelijken. Vervolgens vindt nog een toets op beheer en onderhoud plaats.

De planning is dat we verwachten te kunnen starten met het uitvoeren van de mogelijke maatregelen na de zomer. Als de maatregelen zijn uitgewerkt (rond de zomer) zullen we u hierover informeren en kunnen we gelijk de datum/periode voor uitvoering laten weten.

Mocht u tussendoor nog verdere vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Mobiliteit, Ruimte

bottom of page