top of page

Let op inbrekers actief

Gemeente Utrecht Veiligheid

7 jul. 2022

Buurvrouw merkt een gast op die huizen en verscheidende deuren en sloten op de Wittevrouwensingel aan het fotograferen is. Iedere zomervakantie neemt het aantal inbraken toe. Op de maliebaan staat al een groot matrix bord met de waarschuwing voor inbrekers in de zomer ook de website gemeente Utrecht legt het volgende hierover uit:

Iedere zomervakantie neemt het aantal inbraken toe. Veel mensen zijn een dagje weg of voor langere tijd op vakantie. Dat betekent dat er veel woningen zijn die een dag of een paar weken onbewoond zijn. U kunt maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Sommige van deze maatregelen zijn simpel. Gaat u in de zomer van huis, of dat nu voor meerdere nachten is of een dagje uit, laat uw woning veilig achter.

  • Doe altijd ramen dicht en draai de deur op slot als u weggaat.

  • Zorg dat uw huis er altijd bewoond uitziet, bijvoorbeeld door lampen met een tijdschakelaar af en toe aan te laten gaan.

  • Maak afspraken met uw buren over post uit de brievenbus halen.


De gemeente of politie kunnen niet overal tegelijk zijn. Inwoners zien veel sneller als er iets anders is dan anders in hun buurt. In verschillende straten hebben bewoners zelf het initiatief genomen om (veiligheids)informatie of verdachte situaties te delen via Burgernet of bijvoorbeeld WhatsApp- of Signalgroepen, Nextdoor, Veiligebuurt-app of andere social media.

bottom of page