top of page

Groen dak

Yolanda

1 feb. 2022

Wil jij ook onze buurt vergroenen, hoe? Yolanda verteld er meer over...

Sedumdaken, vergroening in de straat. De gemeente Utrecht geeft subsidie voor het aanleggen van een mooi sedumdak op je huis (zie de bushokjes in Utrecht). In de zomer heb je dan een mooie kleurrijke mat met bloeiende vetplantjes (rood, geel, groen). De daken isoleren goed, nemen vocht op, zijn erg duurzaam en onderhoudsarm. En het ziet er prachtig uit natuurlijk! Voor jezelf, maar ook voor je buren 😉.


Het is heel gemakkelijk om hiervoor subsidie aan te vragen. De subsidiepot loopt in de loop van het jaar wel leeg, wees er dus tijdig bij! De gemeente draagt ongeveer 25% van de kosten bij en de factuur dien je achteraf in:


https://pki.utrecht.nl/Loket/product/6807ac5ede8ddc3ed97ee3a82789bdfc


Het dak heeft geen voorbereiding nodig, er worden matjes met plantjes uitgerold op een bodem van zand. In de zomer geef je het af en toe water en 1 x per jaar wat bemesting. Hierbij een impressie hoe dat aanleggen ging. Twee platte daken waren in twee uur voorzien van een mooi groendak!


Yolanda heeft een goede ervaring en deelt graag de gegevens van haar aannemer. Huiver niet om even aan te bellen bij Wittevrouwensingel 54!

bottom of page